Кандидат-премиерът на Има такъв народ Пламен Николов показа пред медиите всичките си

...
Кандидат-премиерът на Има такъв народ Пламен Николов показа пред медиите всичките си
Коментари Харесай

Пламен Николов показа всичките си дипломи. Закани се да публикува дисертацията си

Кандидат-премиерът на " ИТН "  Пламен Николов показа пред медиите всичките си дипломи, които има - от междинното до висшето си обучение, с цел да разсее подозренията, че има нещо неправилно в образованието му. Това стана след първата среща, планувана за през днешния ден сред Има Такъв Народ и  " Изправи се БГ! Ние идваме ".

Николов показа дипломата си за приблизително обучение и тази за спомагателна подготовка към нея, в която попадат предмети като старогръцки и латински език, обща икономическа доктрина, философия на правото. След нея пристигна ред на дипломата от Софийския университет - магистър по " Философия ", а дипломната му работа е била на тематика: " Философската рефлексия и промяната на научните познавателни парадигми ". Той сподели и контракт за стипендия от Австрийското сдружение за научен продан към австрийското министерство на образованието, науката и културата. Научната си степен " лекар " той пази през 2004 година в Софийския университет с дисертация на тематика: " Философско-антропологична рефлексия върху времето ", която по думите му, е защитил пред 21-членна научна комисия. Пред медиите Николов се закани да разгласява дисертацията си. 

" От МОН споделили, че желали моето позволение, с цел да я разгласяват. Няма да им го дам, тъй като ще я издам аз, с цел да мога да я обявявам. За да мога да я обявявам по метода, по който желая и всички да схванат, че научният труд, както всеки един труд у нас би трябвало да се заплаща. Затова, който оттук насетне желае да я има, би трябвало да си я купи ", добави Пламен Николов. 

" Плагиатството е нещо, с което ние мислим да се борим и то по доста ефикасен метод. Планираме да създадем електронна система с изкуствен интелект, която да следи безусловно всички изявления, с цел да може да се вършат отчисления за всички учени, които са представени. След като се вкара тази система ви подсигурявам, че у нас плагиатството внезапно ще спадне, по този начин както в Германия и Франция ", разяснява Николов.

" Има късмет да бъде формирано държавно управление ", заяви кандидат-премиерът на " ИТН "  Пламен Николов, който дойде в Народното събрание за срещи с " Изправи се БГ! Ние идваме ", " Демократична България "  и Българска социалистическа партия. По време на диалозите се чака да стане явен съставът на Министерския съвет. 

" Първо ще представим кабинета пред нашите сътрудници, по-късно и на вас, медиите. Вчера до 12 съм подбирал министрите. Ще произведем вест ", коментира предложеният за министър председател Пламен Николов преди да влезе на срещата с  " Изправи се БГ! Ние идваме ". От страна на ИБГНИ на диалозите влезе председателката на групата Мая Манолова, заместник-председателят Николай Хаджигенов и множеството от депутатите. Разговорите продължиха единствено 20-ина минути, а след нея Мая Манолова, Николай Хаджигенов, Арман Бабикян и Димитър Делчев бяха много сбити. 

" Чухме имената на претендентите за министри, ще ги обсъдим в парламентарната група ", съобщи Мая Манолова.

Пламен Николов подчерта, че министрите са подбирани " по доста експертен метод ".

Втората среща на Има Такъв Народ е с " Демократична България " като тя е планувана за 15:30 часа. Последната е с  " Българска социалистическа партия за България ", която е планувано да се организира в 17:00 часа. 

Припомняме, че от " Демократична България "  вече заявиха, че ще решат дали да поддържат проектокабинета, когато получат цялостна информация за структурата, състава и целите му, само че са " доброжелателни ". БСП изрази задоволство от извършените до момента договаряния, само че чака съглашение. За подписан документ с главните цели, само че и имената на бъдещия състав на Министерски съвет упорстват и от " Изправи се БГ! Ние идваме! ". А Бойко Борисов съобщи, че ГЕРБ няма да поддържат кабинет с мандата на " ИТН " и и ще гласоподават " срещу " в Народното събрание.

В петък президентът Румен Радев връчи изследователски мандат за сформиране на държавно управление с претендента за министър председател на Има Такъв Народ Пламен Николов. Номинацията стана ясна минути преди връчването на мандата, а през вчерашния ден от Президентството обявиха, че конституционната процедура е спазена. 

По Конституция първият изследователски мандат се поставя на първата политическа мощ в новия парламент, в тази ситуация партия „ ИТН “, която ще разполага със 7 дни, в които да предложи своя проектокабинет. Ако тя не успее да събере поддръжка в Народното събрание, следва втори опит със идната по бройка политическа мощ, която е обединението ГЕРБ-СДС. Ако се стигне до връчване на трети мандат, той се дава по преценка на президента. Ако и този опит не сполучи, следва назначението на служебно държавно управление и насрочването на предварителни парламентарни избори. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР